Noteer in je agenda

> Er is iedere laatste dinsdag van de maand een bijeenkomst van MediaVilla Arnhem, Ga naar www.meetup.com en meld je aan bij Media Villa Arnhem. CKA is één van de organiserende partners
> Reserveer donderdag 25 januari voor de Algemene Ledenvergadering en meld je zo snel mogelijk aan! Het programma houden we nog even geheim, maar reken op een verrassende avond! Be there or be square.
 

 

13 juni | Bedrijfsbezoek bij ‘vintage’ Alliander

Bellevue, het hoofdkantoor van Alliander aan de Utrechtseweg, opende op 9 januari 2017 zijn deuren na een intensieve verbouwing. Op het eerste gezicht lijkt aan de buitenzijde weinig veranderd, maar binnenin is de verandering echter onmiskenbaar. Onze communicatiecollega’s van Alliander leiden ons er op dinsdag 13 juni rond en laten de zichtbare transformatie zien naar een open werkruimte met flexibele werkplekken en veel ontmoetingsruimtes om te kunnen samen-werken. En ook de onzichtbare transformatie die zich, dankzij de circulaire renovatie, in een mooie verzameling ‘duurzame parels’ uit én daardoor een fikse vermindering van de energierekening tot gevolg heeft. 95% van de vrijgekomen materialen werd in Bellevue of elders hergebruikt, met als resultaat een ‘vintage’ gebouw.

Na de rondleiding is er aandacht voor een paar zaken waar Alliander ook trots op is, onder meer de transparantie (prijswinnend jaarverslag), hooggewaardeerd sociaal intranet en strakke crisiscommunicatie. Maar er zijn ook dilemma’s en zaken waar ze snoeihard tegenaan lopen.

Noteer 13 juni in je agenda. Reserveren kan vanaf 7 mei.

Verslag CKA-kernteam ALV 2017

We konden niet vermoeden dat ons thema kantelen in januari 2017 zo actueel zou zijn: tijdens de voorbereidingen van de ALV veranderde de locatie van Stadsbioscoop Rembrandt in Rembrandt theater. Vervolgens werd bekend dat onze ALV tevens laatste evenement zou zijn. Als je niet bij de ALV aanwezig kon zijn, lees dan hier de presentatie Algemene Leden Vergadering CKA 2017. Of, als je wel aanwezig was, lees alles dan nog even rustig na.

Het najaar 2016 bij CKA

Na de Zomercolleges waren er in 2016 nog twee CKA-bijeenkomsten, beide in het teken van crisismanagement. Op dinsdag 18 oktober bij MUSIS en Het Gelders Orkest. Het thema crisismanagement heeft alles te maken met de nieuwe zaal van MUSIS. Bij de bouw hiervan is asbest aangetroffen, waardoor er in ‘no time’ tientallen repetities en concerten moesten worden verplaatst. We bezochten tevens de concertzaal-in-aanbouw. Op dinsdag 22 november was er een fluistersessie met de ’s Heeren Loo Zorggroep. In een intieme setting waren we getuige van het bijzondere verhaal rondom Brandon. De eerstvolgende bijeenkomst hierna is de ALV op 26 januari.

Zomerborrel bij SONSBEEK ’16

Op donderdag 7 juli 2016 luidden we de zomer in met onze borrel. CKA was trots om aan te schuiven bij SONSBEEK ’16: transACTION. Deze internationale tentoonstelling vindt van 4 juni tot en met 18 september plaats in Park Sonsbeek, de stad Arnhem en Museum Arnhem. Op ons programma stond een rondleiding en we sloten af in de tuin van parkwachter Jeroen Glissenaar waar voor ons gekookt were door Edwin Florès.

Top. Hou deze opzet erin!

De eerste CKA-fluistersessie op 22 november jl. was spraakmakend. In een kleine groep kwamen we bij elkaar n.a.v. de zaak Brandon. Marjoleyn Vreugdenhil, in die tijd persvoorlichter bij de ‘s-Heeren Loo groep, nam ons mee in haar relaas over zorgen om zorg. ‘Top. Een echt kwalitatieve aanvulling op de programmering! Kennisdeling en relaties bouwen in intieme setting, geheimhouding verplicht. Met echt openheid van mens en zaken!’ volgens CKA-lid Jeannette Eygenraam. ‘Hou deze opzet erin!’ liet CKA-lid Eefje Aerts ons weten. Zodra het CKA-kernteam een geschikt onderwerp tegenkomt, dan nodigen wij je uit om, achter gesloten deuren, getuige te zijn van een bijzonder relaas.

Fluister je mee? |
Tijdens de vergaderingen van het CKA-kernteam stellen wij onszelf grote, maar vooral kritische vragen: is het nog van deze tijd om de bijeenkomsten te organiseren zoals wij dat doen? Wat moet er op de schop? Of hoe geven we onze leden een schop? Vrees niet: wij zijn niet baldadig. Maar we willen graag prikkelen. Hoe we dat moeten doen? Ook daar buigen we ons over.

Daarom organiseren we fluistersessies: tijdens deze sessies willen we méér dan het succes te weten komen. Hoe leerzaam en spannend is het om ook iets over de missers te weten te komen. We gaan dus op zoek naar de scherpere randjes.

Vlogger gezocht!

Heb je ervaring met vloggen? En heb je zin om te vloggen over de bijeenkomsten van de Communicatiekring? Dan hebben we jou nodig.

Wij organiseren zo’n 8 bijeenkomsten per jaar. Die bijeenkomsten worden steeds interactiever. Een ‘verslag’ op de website past naar ons idee niet meer bij deze tijd en bij het karakter van die bijeenkomsten. Wij denken dat een vlog daar beter bij past.

Denk jij dat ook en heb je daar ideeën over en ervaring mee? Reageer dan snel. Wat vragen we in ieder geval:

  • Dat je per bijeenkomst een vlog van zo’n 2 – 3,5 minuut oplevert
  • Dat die vlog ongeveer een week na de bijeenkomst beschikbaar is
  • Jouw creatieve invulling, want je bent hier beter in dan wij….
  • Bij voorkeur dat je lid bent van de CKA
  • Een prijsindicatie, want voor jouw professionele inzet betalen we gewoon. Maar stiekem rekenen we op een vriendenprijsje, want jij krijgt een mooi ‘podium’ voor jouw werk.
  • Enne… we zoeken echt niet alleen maar door de wolgeverfde professionals. Begin je net, reageer dan ook gewoon.

Zin in?
Mail je voorstel dan naar Thijs of bel hem op 06 – 41118580 als je vragen hebt.

Communicatie over Vluchtelingen | 2 maart

Een actueel onderwerp waarmee je je al heel gauw op glad ijs begeeft. Manische berichtgeving, stemmingmakerij, populisme, welk standpunt neem je in? Hoe lukt het Arnhem voor Vluchtelingen en Welkom in Arnhem het hoofd koel te houden, waar de landelijke media dat niet kan (of wil)? Waar lopen ze tegen aan?

Ben jij ook benieuwd of zij speciale gaven hebben, super-communicatie-experts zijn of gewoon nuchter blijven? Kom dan naar de aankomende bijeenkomst van de CommunicatieKring Arnhem op woensdag 2 maart.

Bijeenkomst: Communicatie over/met Vluchtelingen
Datum: Woensdag 2 maart
Locatie: ’t Huiskamercafé van ’t Huukske
Aanvang: 19:30 (inloop vanaf 19:00)
Gastsprekers:
Mariël Hutten namens ‘Arnhem voor Vluchtelingen‘ (intitiatief gemeente en coa)
Niels Drieënhuizen namens ‘Welkom in Arnhem‘ (burgerinitiatief)
Catering: the Syrian Cooks, Feras Joumaa en zijn team
Er is plek voor 35 mensen; geef je snel op!