Humans of CKA | Joëlle Daalder

De komende maanden stellen we onze leden voor in de rubriek Humans of CKA. We vragen ze naar hun vak, de interessantste trend en de grootste challenge waar ze mee te maken krijgen.

Deze maand: Joëlle Daalder
Joëlle werkt alweer 17 jaar in ons mooie communicatie-vak, de laatste 9 jaar als zzp’er “met mijn bedrijf Communicatieadvies Precies! Want dat is nu precies wat ik doe!”

“In mijn beleving hadden we ‘vroeger’ vaak de discussie dat een communicatieadviseur te laat bij een proces werd betrokken, namelijk pas bij het nadenken over middelen. Hierin zie ik bij mijn opdrachtgevers echt een verschuiving. In mijn werk houd ik mij vaak bezig met externe communicatie bij grote (overheid)organisaties. Omgevingsmanagement is hot, zo ook participeren (en dan graag meer dan een keuze A of B bij een mogelijk ontwerp van iets).”

Joëlle merkt dat ze als freelancer in een eerder stadium bij projecten wordt betrokken Haar rol van (strategisch) communicatieadviseur verschuift regelmatig naar adviseur op het gebied van omgeving- en verandermanagement. Dit komt mede door de MBA-opleiding die ze in 2014 heeft afgerond. Ze vindt het leuk ook op andere bedrijfskundige vlakken actief te zijn.

“Ik ben destijds nog een MBA gaan volgen (naast leergierigheid) omdat ik meer hoger management wilde leren, een helikopter view en dan vooral gericht op bedrijfsniveau, niet zozeer gericht op communicatie. Dat zorgt ervoor dat ik inderdaad bij opdrachten vaker, naast de frisse blik, ook kijk naar organisatiestructuren, -systemen en -processen. En omdat ik zeg wat ik zie, zorgt dat ervoor dat ik soms hele andere gesprekken en opdrachten krijg dan waar ik in eerste instantie voor binnen kwam.” En juist dát vindt ze zo fantastisch aan haar werk als zelfstandige. Elke keer een nieuwe uitdaging en nieuwe velden om te ontdekken.

Haar grootste challenge is een goede balans tussen in- en ontspanning. “Ik houd echt van mijn werk, je kunt mij ervoor wakker maken. Ik ben heel bewust zelfstandig geworden en heb daarbij een aantal regels voor mezelf opgesteld. Ik werk maximaal 2 jaar aan een grote opdrachten en nooit meer dan 24 uur per week aan één opdracht. Dat betekent dat ik altijd minimaal 2 opdrachten naast elkaar doe, maar vaak zijn dit er ook 3 of 4…. En tja elke klant heeft natuurlijk verschillende deadlines en dan komen er regelmatig nog eens persvragen tussendoor.” Binnen deze hectiek voelt ze zich prettig, maar de juiste balans blijft een uitdaging. Eén maand per jaar gaat ze samen met haar vriend heerlijk ver op reis en laat ze alles los. “De toekomst zal leren of dit mijn werkwijze zal blijven…. “

 

Noteer in je agenda

Wo 22 mei | Het merk Den Haag. Hoe positioneer je een merk dat, in tegenstelling tot merken in het bedrijfsleven, niet ‘maakbaar’ is? Mandy Groenewegen – Brand Manager bij The Hague & Partners, komt vertellen over haar successen en learnings. Meld je hier aan >>

Do 20 juni | Zomerborrel. We gaan op bezoek bij een unieke zomerse locatie in Arnhem: Stadsblokken. We gaan namelijk naar een voorstelling van Cirque de la Liberte! Meer info en aanmelden >>

September | Zomercollege’s. In september organiseren we weer een reeks aan zomercolleges. Dit jaar is het thema: Digitalisering/technologisering in communicatie. Heb jij goede tips voor sprekers of activiteiten? Laat het ons weten via info@communicatiekringarnhem.nl

Iedere laatste dinsdag van de maand | een bijeenkomst van MediaVilla Arnhem | Ga naar www.meetup.com en meld je aan bij Media Villa Arnhem. CKA is één van de organiserende partners.

Join the team!

Enthousiaste leden met ideeën en organisatiekracht nodigen we uit zich te melden. Het CKA-kernteam zoekt versterking! Zet jouw talent in op het terrein van communicatie, pr, organisatie, brainstorm, et cetera. Samen met het kernteam sta je aan de bron van inspirerende bijeenkomsten. Neem contact met ons op via info@communicatiekringarnhem.nl of met een van de huidige kernteamleden.

Wat houdt het in?
Het kernteam bestaat uit ongeveer 5 leden met diverse competenties en achtergronden. De een houdt erg van de inhoud, de ander meer van alle praktische zaken rondom die inhoud. Heb jij goeie ideeën of wil je graag organiseren? Dan ben je welkom in het team!

Het kernteam komt ongeveer eens per maand bij elkaar voor een vergadering. In een vergadering overleggen we de volgende bijeenkomsten, bedenken we nieuwe bijeenkomsten, de koers en visie van CKA en eten we veel drop.

Naast de vergaderingen is het natuurlijk leuk als je ook af en toe bij de bijeenkomsten bent. We organiseren zo’n 8 a 9 bijeenkomsten per jaar waarvan er een paar onder jouw hoede vallen. Kortom: gewoon heel leuk om naast je werk in het kernteam van CKA te zitten en een aantal avonden in het jaar interessante bijeenkomsten te bedenken of bij te wonen!

MediaVilla Arnhem

CommunicatieKring Arnhem is samen met Upstream en de Hogeschool Arnhem Nijmegen partner van MediaVilla Arnhem. Beleef iedere laatste dinsdag van de maand een interessante, prikkelende bijeenkomst met vakgenoten bij MediaVilla. Meld je aan via MeetUp

  • Humans of CKA | Joëlle Daalder

  • Noteer in je agenda

  • Join the team!

  • MediaVilla Arnhem

Brand management
Overtoerisme, merkstrategie, place branding, merkwaarden: belangrijke thema’s binnen citybranding. Want hoe positioneer je een merk dat, in tegenstelling tot merken in het bedrijfsleven, niet ‘maakbaar’ is? Steden beconcurreren elkaar in de jacht op economisch interessante doelgroepen. Ook Den Haag wil zichzelf op de kaart zetten als dé stad voor toeristen, congressen en bedrijven. Mandy Groenewegen, Brand Manager bij The Hague & Partners, deelt op 22 mei hoe haar stad dit aanpakt. De afgelopen jaren was zij betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe citybranding, welke in de tweede helft van 2019 gelanceerd wordt. Tijdens onze Communicatiekring meeting deelt zij de successen en learnings die ze is tegengekomen bij de totstandkoming van het merk Den Haag. Programma: 18:30 Inloop 19:00-20:30 Presentatie en discussie 20:30 Borrel Locatie: Cafe Verheyden  
Participatie van inwoners vergroten
#mediavilla026 dinsdag 28 mei Van onze partners bij MediaVilla Arnhem: We zijn heel verheugd dat we voor de meetup van dinsdag 28 mei Renée van Os, associate lector ‘Online Interactie’ aan de HAN, hebben kunnen strikken! Renee zal een thema aanstippen waar met name gemeentelijke overheden mee stoeien: hoe kunnen gemeenten ‘unusual suspects’ bereiken en betrekken bij projecten die de leefomgeving van inwoners kunnen verbeteren? Gemeenten experimenteren steeds vaker met online kanalen om (ook) groepen inwoners te betrekken die niet op de geijkte inspraak- of bewonersavond hun mening laten horen. Renée van Os, associate lector ‘Online Interactie’ aan de HAN, neemt ons deze avond mee in de bevindingen van het onderzoeksproject ‘Betrokkenheidsprofielen en communicatiestrategie’, waarin de HAN, gemeente Overbetuwe en onderzoeksbureau Citisens samen gewerkt aan het opstellen van een gedifferentieerde participatie- en communicatiestrategie. Aanmelden en meer info, via MediaVilla Meetup >>
Zomerborrel met Cirque de la Liberté

Een bijzondere locatie is het zeker geworden. De zomerborrel van 2019 vindt plaats op de Stadsblokkenweg 25 (waar is dat?!). We gaan namelijk naar Cirque de la Liberté!

Iedere zomer organiseert Cirque de la Liberté een voorstelling op het water bij de Stadsblokken. Het is een circus in de traditie van het beroemde Cirque du Soleil. Een spraakmakende show met clownerie, acrobatiek, theater, muziek, zang én een opblaasbare olifant op unieke locatie. Met eten! Circus is van oorsprong ‘Volksvermaak’. Bedoeld voor jong en oud, arm en rijk en mensen van alle culturen. Circus brengt iedereen op de been om als één grote familie te genieten van een groot avontuur. En wat is er dan leuker dan samen eten. We bieden dan ook de mogelijkheid met alle CKA leden aan de schuiven voor een bord vol ‘spaghetti met olifantentranen’ bereid door Dudok Arnhem op locatie bij de Stadsblokken. De organisatie van Cirque de la Liberté komt ons speciaal welkom heten en neemt ons met zevenmijlslaarzen mee in het communicatieprogramma dat ze ieder zaal uitrollen. Het programma 18:00 Verzamelen bij ingang van Cirque de la Liberté 18:15 Aan tafel 19:30 Ontmoeten rest van leden die niet mee eten 20:00 Voorstelling 21:00 Borrel Meld je aan! We hebben in totaal 25 plekken te vergeven dus wees er snel bij! Je kunt je inschrijven voor eten + voorstelling + borrel of, als je het eten niet gaat redden, kun je je ook inschrijven voor alleen de voorstelling + borrel. Meld je aan door te registreren en meld hieronder in een reactie of je voor pakket 1 (eten + voorstelling + borrel) komt of voor pakket 2 (voorstelling + borrel). Kosten Zoals bij iedere zomerborrel is er een eigen bijdrage van 10,- Deze kun je contant betalen tijdens de zomerborrel of overmaken aan: NL66RABO0316556815 (vermeld even ‘Zomerborrel’ erbij) of we sturen je een Tikkie. Hoge hakken, of toch liever een dikke trui? Hoge hakken zijn op deze locatie niet handig en vergeet niet een trui/jas mee te nemen, het kan ‘s avonds aan het water koel zijn. Meer info en bereikbaarheid >> Note: bij slecht wordt de voorstelling ivm veiligheid afgelast. Dit wordt een dag van te voren besloten door de organisatie van Cirque de la Liberté. Indien dat gebeurt nemen we contact op met degene die zich hebben aangemeld om een andere locatie voor diner en borrel te vermelden. 

De komende maanden stellen we onze leden voor in de rubriek Humans of CKA. We vragen ze naar hun vak, de interessantste trend en de grootste challenge waar ze mee te maken krijgen.

Deze maand: Joëlle Daalder
Joëlle werkt alweer 17 jaar in ons mooie communicatie-vak, de laatste 9 jaar als zzp’er “met mijn bedrijf Communicatieadvies Precies! Want dat is nu precies wat ik doe!”

“In mijn beleving hadden we ‘vroeger’ vaak de discussie dat een communicatieadviseur te laat bij een proces werd betrokken, namelijk pas bij het nadenken over middelen. Hierin zie ik bij mijn opdrachtgevers echt een verschuiving. In mijn werk houd ik mij vaak bezig met externe communicatie bij grote (overheid)organisaties. Omgevingsmanagement is hot, zo ook participeren (en dan graag meer dan een keuze A of B bij een mogelijk ontwerp van iets).”

Joëlle merkt dat ze als freelancer in een eerder stadium bij projecten wordt betrokken Haar rol van (strategisch) communicatieadviseur verschuift regelmatig naar adviseur op het gebied van omgeving- en verandermanagement. Dit komt mede door de MBA-opleiding die ze in 2014 heeft afgerond. Ze vindt het leuk ook op andere bedrijfskundige vlakken actief te zijn.

“Ik ben destijds nog een MBA gaan volgen (naast leergierigheid) omdat ik meer hoger management wilde leren, een helikopter view en dan vooral gericht op bedrijfsniveau, niet zozeer gericht op communicatie. Dat zorgt ervoor dat ik inderdaad bij opdrachten vaker, naast de frisse blik, ook kijk naar organisatiestructuren, -systemen en -processen. En omdat ik zeg wat ik zie, zorgt dat ervoor dat ik soms hele andere gesprekken en opdrachten krijg dan waar ik in eerste instantie voor binnen kwam.” En juist dát vindt ze zo fantastisch aan haar werk als zelfstandige. Elke keer een nieuwe uitdaging en nieuwe velden om te ontdekken.

Haar grootste challenge is een goede balans tussen in- en ontspanning. “Ik houd echt van mijn werk, je kunt mij ervoor wakker maken. Ik ben heel bewust zelfstandig geworden en heb daarbij een aantal regels voor mezelf opgesteld. Ik werk maximaal 2 jaar aan een grote opdrachten en nooit meer dan 24 uur per week aan één opdracht. Dat betekent dat ik altijd minimaal 2 opdrachten naast elkaar doe, maar vaak zijn dit er ook 3 of 4…. En tja elke klant heeft natuurlijk verschillende deadlines en dan komen er regelmatig nog eens persvragen tussendoor.” Binnen deze hectiek voelt ze zich prettig, maar de juiste balans blijft een uitdaging. Eén maand per jaar gaat ze samen met haar vriend heerlijk ver op reis en laat ze alles los. “De toekomst zal leren of dit mijn werkwijze zal blijven…. “