Data in tijden van fakenews – Media Villa Arnhem

Kaart niet beschikbaar

Datum / Tijd
26 feb 2019
19:30 uur

Locatie
Stadvilla Sonsbeek


Interessante partneravond bij Media Villa Arnhem

Data overspoelt onze wereld. Met data wordt tegenwoordig veel nieuws gemaakt en gecommuniceerd. Data kan gebruikt worden om iets feitelijk te onderbouwen, maar net zo makkelijk om de waarheid te verdraaien.

Te leren hoe data goed in te zetten in communicatie en berichtgeving is gelijk ook leren hoe data misbruikt kan worden. Het helpt met het kritisch kijken naar alle data en informatie die we dagelijks over ons heen uitgestort krijgen.

Stephan Okhuijsen laat aan de hand van veel voorbeelden uit de praktijk op 26 februari zien hoe data goed en slecht ingezet wordt. Een aantal handige criteria worden aangereikt. Daarbij wordt ook nog ingegaan op de specifieke valkuilen bij het visueel maken van data. Ook het morele aspect bij gebruik van data, of het juist niet gebruiken, komt aan bod.

Stephan Okhuijsen is ruim dertig jaar werkzaam in de wereld van data en ICT als project- en interimmanager (oa Airmiles, iDeal, TransFollow). Daarnaast is hij al bijna 15 jaar actief als datajournalist en blogger. Met al deze ervaring heeft hij Datagraver opgezet waarmee hij organisaties helpt meer uit hun data te halen of hun vraagstukken met data van anderen te laten beantwoorden. Tussendoor doet hij fact checks (oa RTLZ en DUIC) en voorziet hij het publieke debat van talloze grafieken.

Meer info en (gratis) aanmelden via MEETUP >>

Reserveren

U moet ingelogd zijn om u aan te kunnen melden.

Geef een reactie